סאפ

אפשרויות אחרי סירוב לויזת תייר עקב סירוב כניסה

שלום, מלפני 6 שנים שהיתי בארה"ב כמעט שנה במצטבר, טיילתי וגם יצאתי מארה"ב לתקופה של חודש. בקשתי להארכת שהייה נדחתה ומיד חזרתי לארץ. שלושה חודשים לאחר מכן טסתי עם סבתא שלי ולאחר חקירה של 7 שעות חתמתי ויתור על כניסה לארה"ב. בעיקר חשדו שעבדתי ושאני אעבוד בשביל סבתא שלי (?!). בכל אופן, לא נקבעה לי תקופה מסויימת שאני מנועת כניסה. השבוע הלכתי לראיון לויזת תייר (5 שנים אחרי ויתור על הכניסה) וכמובן שכלל לא התייחסו לזיקה שלי לישראל אלא התמקדו במה עשיתי במהלך השנה בארה"ב. סיבת הדחייה הייתה שהקונסול לא מאמין לסיפור שלי (לדעתי אם הבנתי נכון עדיין תחת 214B) ושעד שלא אשכנע אותם שמה שאני אומרת לגבי השהות הקודמת שלי הוא אמת - לא אקבל ויזת תייר. המראיינת אמרה שברגע שהבקשה שלי להארכת שהייה נדחתה למעשה שהיתי באופן לא חוקי אבל שוב הדגש היה על מה עשיתי במהלך השנה וכלל לא על הימים (שכן עזבתי במסגרת 30 הימים שנותנים במכתב וגם אם התקופה נספרת מדובר בפחות מחצי שנה ולא נחשב מקרה חמור). שתי שאלות: 1. האם זה יכול לפגוע בסיכויים שלי לעבור לארה"ב לאחר נישואים לבן זוג יהודי-אמריקאי? כלומר האם גם במקרה של זוגות נשואים הם עושים בעיות?מטרת הנסיעה שלי היא לבקר את המשפחה של בן הזוג שלי לשבועיים בקיץ ומדאיג אותי שאולי בהמשך הקשר יהיה קושי להגיע לארה"ב לביקור או הגירה. 2. האם יש טעם לנסות שוב בעוד חודשיים? אציין שהזיקה שלי לארץ חזקה מאוד אך היא כלל לא נבדקה. הייתי היחידה באותו יום שהייתה צריכה לעבור תשאול בחדר צדדי. אין להם שום מידע על משהו לא חוקי שעשיתי או שעבדתי. מצד אחד אני לא עומדת בקרטריונים לwaiver אבל מצד שני גם לא יכולה לקבל ויזת תייר בהליך רגיל.

אלכס ברוש, עו"ד

שלום רב, לגבי ההליך של ההגירה, אם הסירוב שקיבלת ניתן על בסיס סעיף 214ב, אז לא צריכה להיות כלשהי בעיה... לגבי שאלתך השניה, לא נראה כי יש טעם לגשת בעתיד הקרוב, אם כי, למעשה ההחלטה ניתנת לשיקול דעתו של קצין ההגירה הספציפי, כך שבאופן היפותטי תמיד קיים סיכוי לקבל את הויזה. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד