six months short visa - פורום ויזה לארה"ב ואזרחות אמריקאית

שאלה חדשה
  • גל

    נשלח ע"יגל 15:52, 26 בפברואר 2014

    שלום רב רציתי לחדד לגבי דבר שלא הבנתי מהקונסול ניגשתי היום לראיון לקבלת ויזת תייר בפעם השניה לשם ביקור משפחתו של בעלי, הוא בעל אזרחות אמריקאית. בטופס הבקשה שלי DS169, ציינתי שאני מעוניינת לטוס עם בעלי בספטמבר הקרוב,. הפקיד קיבל את הסמכים שמעידים על היותי סטודנטית שרשומה גם לסמסטר השני, ובכל זאת אישר לי ויזה שתוקפה רק לחצי שנה ( לפחות ממה שהבנתי ממנו ). יש לציין שהדרכון עם הויזה עדין לא נשלח, כך שאני לא בטוחה שבזה מדובר. כשבדקתי ברשת גיליתי שאנשים שאושר ה להם ויזה לחצי שנה, נכנסה לתוקף יום לאחר הראיון עד 6 חודשים לאחר מכן האם זה אומר שבספטמבר לא אוכל להיכנס לארה"ב? האם יש אפשרות לשלוח להם בקשה לשנות את טווח התאריכים בהם הויזה שלי תקפה? איני מבינה מדוע הוא אישר לי ויזה לתקופה בה הוא ידע, ואפילו היה כתוב בטופס בקשה שאני לא אמורה לסוע בתקופה הזו אלא בספטמבר. בנוסף האם לוותר על ויזת תייר בפעם הבאה ופשוט לנסות ויזה מסוג k3 למרות שבעלי לא גר בארה"ב יותר? תודה רבה ויום טוב

    השב
  • 14:23, 27 בפברואר 2014

    Hi Gal,

    Thank you for your message. In response to your first question, the visa usually cannot be changed once it is issued unless the Embassy made a clear mistake. In your case, it sounds like the officer knew about your travel dates but still decided to issue the visa with the dates you mentioned. Therefore, I am skeptical that you will be able to convince the Embassy that the officer made a mistake. However, if you really believe he made a mistake, then I recommend contacting them via email. It is also worth noting that your visa simply needs to be valid on the day that you enter the US (it does not need to be valid while you are inside the US).

    Lastly, in regards to the K-3, yes it is possible to apply for a K-3 even if you already have a tourist visa. However, you should only apply for the K-3 if you intend on permanently residing in the United States.

    I hope this helps. If you would like to discuss further please email me directly to set up a consultation. Thank you.

    -Mike

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד אלכס ברוש

מנהל הפורום: עו"ד אלכס ברוש

בוגר תואר ראשון במשפטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה. עו”ד ברוש מתמחה בהגירה לארה"ב, אזרחות אמריקאית, גר
למידע נוסף

053-9376328 חיוג
הודעה

ישראלים רבים מעוניינים לנסוע לארה"ב לטיול, לצרכי עבודה או הגירה. כל אזרח ישראלי זקוק לוויזה על מנת שיוכל להיכנס לשטחי ארה"ב. הפורום מיועד לכל מי שמתעניין לגבי ארה"ב, נתקל בקשיים עם הבירוקרטיה האמריקאית או שקיבל סירוב בקבלת ויזה או אזרחות אמריקאית וכו'. זה המקום לשאול את כל השאלות בתחום.