ש'

נישואין עם אזרח אמריקאי לאחר שהות בלתי חוקית

חזרתי לאחרונה ארצה לאחר שהות של 15 שנים בארה"ב. חייתי שם כ-10 שנים על ויזת סטודנט (הכל חוקי), אך נשארתי 5 שנים נוספות לאחר פקיעת הויזה עקב מערכת יחסים. הוא לא יכל להתחתן ועקב כך עזבתי וחזרתי ארצה. עכשיו הוא מדבר על כך שהוא יבוא ארצה, נתחתן והוא יביא אותי איתו חזרה לארה"ב. שאלתי היא מה הסיכויים שיאפשרו לי לחזור לארה"ב עקב הנישואין ועם בקשה לגרין קארד? דרך אגב, אני בת 50+. האם לגיל יש איזו השפעה? תודה

עו"ד אלכס ברוש

שלום רב, בהנחה שהיית 5 שנים באופן לא חוקי בארה"ב, כדי שתוכלי להיכנס לארה"ב על בסיס נישואין עם אזרח אמריקאי, תצטרכי להמתין 10 שנים מיום שיצאת מארה"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד