רוני

בין ויזת אירוסין/נישואין לגרין קארד

שלום רב! אני נמצא בזוגיות של כמעט חמש שנים עם אזרחית אמריקאית. בקרוב אני אסיים לימודי הנדסה פה בארץ, והיא רוצה לחזור לאחר מכן לארה"ב כדי שנמשיך את חיינו שם. האם עדיף למצוא עבודה בתחום בארה"ב ואז לבקש אשרה/גרין קארד? או שהסיכוי הכי טוב שלי הוא להכריז עלינו כמאורסים (ואולי אף להתחתן)? דרך אגב, האם עוזרת העובדה שכבר אושרו לי בעבר 2 אשרות של עשר שנים כל אחת, וכן אשרת חילופי תרבויות? המון תודה מראש!

עו"ד אלכס ברוש

שלום רוני, בגדול יש לכם שתי אפשרויות - לבקש גרין קארד על בסיס נישואין או על בסיס אירוסין. ההבדל הגדול בין שני המסלולים הוא מתי ואיפה מתחתנים. בכל מקרה צריך לקחת בחשבון שההליך (בשני המסלולים) אורך כשנה. לפרטים - אנא לקבוע פגישה במשרדנו. בברכה, אלכס ברוש , עו"ד