נעם עדיני

אזרחות אמריקאית - האם אפשר בלי Green Card? האם בכלל כדאי? כמה עולה התענוג?

עו"ד ברוש שלום, אשתי אזרחית אמריקאית (אביה אזרח), וכן שני בני (לפי "חוק הסבא"). ידוע לי שאני יכול לקבל דרכה אזרחות אמריקאית. כמה שאלות קצרות בענין זה: 1. האם הדבר מחייב גם קבלת Green Card ? 2. האם הדבר מחייב לגור תקופה מסויימת בארה"ב? 3. האם הדבר כדאי? מה היתרונות בכך? 4. כמה עולה התהליך (סדר גודל)? תודה ושבת שלום, נעם עדיני

עו"ד אלכס ברוש

שלום נעם, הינך זכאי לקבל גרינקארד על בסיס הנישואין עם אזרחית אמריקאית. הליך קבלת הגרינקארד לוקח כשנה. בהתחלה מקבלים גרינקארד זמני ולאחר שנתיים מקבלים את הגרינקארד הקבוע. לאחר שלוש שנים ניתן יהיה להגיש בקשה לקבלת אזרחות אמריקאית - בהנחה שעומדים בכל התנאים. לאחר קבלת הגרינקארד, לפי החוק יהיה עליך לגור בארה"ב לפחות שישה חודשים בכל שנה. בנוגע לעלות - צריך קודם לבדוק את הנסיבות הספציפיות שלך. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד