יוסי

רישום משטרתי ותעודת יושר

חבר שלי נכנס לחנות שמוכרת תחתונים וגופיות. הוא התלוצץ עם המוכרת על הסקסיות של תחתונים שהוא קנה. לאחר שהוא יצא מהחנות הוא הוזמן למשטרה בחשד שהטריד מינית את העובדת. הוא עבר חקירה במהלכה נילקחו ממנו טביעות אצבעות וצילמו אותו. הוא הודה והתנצל שדיבר כך. עברה שנה והוא לא שמע כלום מהעניין. כעת הוא מנסה להשיג דרכון זר שדורש הצגת תעודת יושר. הוא חושש שהדבר יהייה רשום בתעודת יושר וכך הוא לא יוכל לקבל דרכון זר. רצויי לציין שאין לו הרשעות או תלונות נגדו מכל סוג שהוא. האם עליו ללכת למשטרה ולבקש את גליון הרישום שלו, ולראות אם זה רשום שם? או שעליו לעשות משהו אחר? רב תודות וכל טוב.

עו"ד נדב גרינוולד

יוסי שלום. לפי תיאור המקרה, מכיוון שחברך לא הורשע בביצוע העבירה בגינה נחקר, ובמידה ואין לו כל הרשעה קודמת בעברו הרי שהרישום הפלילי שלו נקי. אולם, במקרה של חברך לא מדובר ב"תעודת יושר" שהוא למעשה העתק מהרישום הפלילי המציג את ההרשעות בבית המשפט. יתכן וחברך התבקש להציג תעודת מרשם פלילי הנשלחת ישירות לשגרירות הזרה בישראל. במקרה ומדובר בתעודה זו הרי שתיק הממתין לבירור דין, שטרם נסגר בעילות הסגירה השונות יופיע בתעודה יחד עם ההרשעות בבית המשפט. בכל שאלה נוספת אתה מוזמן לפנות - 0508848606.