ניר

רישום משטרתי ובירורו על ידי גופים בטחוניים

כשהייתי בן 12 נחקרתי במשטרה. (נתפסתי עם כמה אולרים וסכינים ועשו מזה קצת רעש..) עברו מאז יותר מעשר שנים. השבוע הלכתי למשטרה להוציא פלט מרשם פלילי, ולא מופיע כלום. לא פלילי ולא רישום משטרתי. שאלתי היא: אם גוף מקומבן, נניח שב"כ, מקבל את אותו דף (ריק..) שאני קיבלתי? והאם הוא יכול (אפילו תאורטית) להגיע בצורה מסוימת למקרה הנ"ל?

עו"ד נדב גרינוולד

ניר שלום. החוק מונה רק מספר מצומצם של של גופים להם גישה למרשם הפלילי של אדם, כאשר הדבר קשור לביצוע תפקידם, ובינהם - שב"כ, משטרה, משטרה צבאית ומחלקת ביטחון שדה בצה"ל. החוק גם מונה רשימה רחבה יותר של גופים אשר זכאים לקבל לידיהם מידי המשטרה העתק מהמרשם הפלילי כאשר הדבר נחוץ לצורך המשך ביצוע עבודתם ובינהם ניתן למצוא את נשיא המדינה, מס הכנסה, נציב שב"ס, כאשר גם זכות עיון זו מסוייגת במקרים מסוימים אך ורק לצורך ביצוע פעולות מסוימות מוגדרות. לעומת זאת, לאזרח קיימת הזכות לעיין במרשם הפלילי המתנהל על שמו בכל רגע נתון ולא ניתן למנוע ממנו זכות זו. במידה ופלט המרשם הפלילי שקיבלת לידך נקי הרי שזה העתק מהמרשם הפלילי המתנהל על שמך במחשבי המשטרה וזהו העתק מדויק לטופס אותו יקבלו הגופים אשר מבקשים לקבל מידע אודותיך ממשטרת ישראל. בכל שאלה נוספת אתה מוזמן לפנות גם בנייד - 050-8848606.