אבי

מחיקת רישום פלילי לי

נפתח נגדי תיק פלילי בשנת 2010 והורשעתי ב-2014. ממתי מתחילה תקופת ההתיישנות והמחיקה? 2010 או 2014? אודה לקבלת תשובה בהקדם

עו"ד נדב גרינוולד

אבי שלום. תקופת ההתיישנות מתחילה לאחר מתן גזר הדין או לאחר סיום ריצוי עונש המאסר. לגבי בגיר, במידה ועונש שהושת הינו עד לשנת מאסר בפועל תקופת ההתיישנות תעמוד של 7 שנים בנוסף לתקופת המאסר שהוטלה. במידה ועונש המאסר הוא למעלה משנה ועד לחמש שנות מאסר, תקופת ההתיישנות תעמוד על 10 שנים בנוסף לתקופת המאסר שהוטלה. במידה ועונש המאסר הוא למעלה מחמש שנות מאסר תקופת ההתיישנות תהא כפל התקופה ולמקסימום של עד 15 שנים בנוסף לתקופת המאסר שהוטלה. לעומת זאת לגבי קטין, עד שלוש שנות מאסר תקופת ההתיישנות תעמוד על חמש שנים בנוסף לתקופת המאסר שהוטלה. עד לחמש שנות מאסר תעמוד תקופת ההתיישנות על פרק זמן של שבע שנים בנוסף לעונש המאסר שהושת. כאשר למעלה מחמש שנות מאסר בפועל תעמוד תקופת ההתיישנות על פרק זמן של 10 שנים בנוסף לתקופת המאסר שהוטלה.