אמא מודאגת

עבירת עישון סמים קלים בצבא

שלום אורי, הבן שלי נתפס כשהוא מעשן סמים קלים בצבא. היה לו משפט והוא נענש. האם זה רישום שילווה אותו כל החיים? הוא צריך להשתחרר בקרוב ובטח ירצה להתחיל ללמוד עוד שנה או שנתיים וגם לעבוד. זה ילד טוב שלא הסתבך בעבירות

עו"ד אורי קינן

ראשית תודה על פנייתך, אכן, הרשעה בעבירות סמים במסגרת הצבא עוברת גם לרישום פלילי באזרחות דבר אשר עלול לפגוע בסיכויי קבלה למקומות עבודה במיוחד בסקטור הציבורי, וכן במקומות פרטיים אשר מוסדרים בפיקוח ציבורי (כגון עריכת דין, הנדסה, תיווך). לאור העובדה שבנך צעיר, עבירה ראשונה וכדברייך "ילד טוב", יש מקום לטפל בקיצור תקופת המחיקה על מנת שלא יפריע לו בהמשך הדרך. נשמח לעמוד לשירותך.