אני

רישום משטרתי בגלל תלונה שהגיש הבעל

שלום רב ! לפני כשש וחצי שנים בעלי התלונן שנשרט על יידי ושדחפתי אותו. זומנתי לחקירה שבה אמרתי שהייתי כעוסה ואולי דחפתי אותו ולא שמתי לב לכך! נשלח לי מכתב שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור. כיום אני מועמדת לעבודה במשרד ממשלתי האם הם יכולים לראות זאת והדבר יפגע בקבלתי לעבודה? מה אפשר לעשות כדי למחוק הרישום הנ״ל. עברו מאז כשש וחצי שנים או שבע בערך אני צריכה לברר. אודה לתשובתכם בהקדם

עו"ד אורי קינן

תודה על פנייתך, בעיקרון הדבר לא אמור לפגוע בקבלתך לעבודה הואיל והתיק נסגר, למרות שבפועל הוא ניתן לצפייה במאגרי המשטרה למורשים (מוסדות בטחוניים וכיוב'). ניתן לטפל בנושא על פי חוק המרשם הפלילי דרך פנייה מסודרת למשטרה למחיקת הרישום באופן מוחלט. בנסיבות אותן תיארת יש סבירות שניתן יהיה למחוק את התיק לגמרי. נשמח לעזור.