יערית

זימון לחקירה ופתיחת תיק

שלום,אני רוצה להתייעץ בשביל חברה... חברתי התחילה לעבוד בגן ילדים לפני חודשיים בערך. יש לעובדות ארוניות להנחת תיקים וציוד, חברתי שמה את תיקה בארונית ובהפסקה ניגשה לקחת משהו מהתיק שלה. כאשר ניגשה לתיק ראתה על תיקה ארנק שלא שייך לה, היא הזיזה אותה והניחה אותו ליד תיקה. מסתבר שלעובדת אחרת, ששייך לה הארנק נגנב כסף. העובדת הגישה תלונה במשטרה וזימנו את חברתי לחקירה ועוד בחורה אחרת. בתהליך החקירה לקחו לחברתי טביעות אצבעות, צילמו אותה ולמעשה פתחו לה תיק פלילי. כמו כן, הוציאו לה צו הרחקה ל 5 ימים מהעבודה. חברתי הרגישה מאוד מושפלת, ולא הבינה מדוע מתייחסים אליה כך,בעיקר שהיא לא קשורה לנושא. שאלתי היא: האם זה חוקי, שבעקבות תלונה, נפתח לה תיק פלילי? נלקחו טביעות אצבעות וצילמו אותה? כמו כן, לגביי צו ההרחקה? דבר זה משפיל ביותר ויכול לגרום לאיבוד מקום העבודה. כמו כן, מה יקרה כאשר לא תימצא אשמה? האם הרישום הפלילי נמחק? לתשובתכם אודה, יערית יערית

עו"ד אורי קינן

יש מקום לפעול מול התחנה החוקרת במטרה לסגור את התיק מחוסר אשמה. כמו כן, יעש סמכות למשטרה לבצע לקיחת טביעות אצבע לחשודים אשר נחקרים תחת אזהרה. כמובן שבמידה והתיק יסגר מחוסר אשמה ימחק הרישום הפלילי