איריס קט

בדיקה של מעסיקים על משפט בפברואר וקבלת פרטים אישיים

שלום רב, רציתי לברר האם למעסיקים מן המניין יש אפשרות לבדוק האם יש לי משפט כלשהוא או לא ??ובכלל למי יש אפשרות להכנס ולקבל פרטים אישיים עלי ??? בברכה ובתודה קט איריס

עו"ד אורי קינן

למעסיקים מן המניין אין סמכות ואין אפשרות לבדוק האם יש לך משפט פלילי תלוי ועומד. מידע מהמרשם הפלילי אודות תיקים תלויים ועומדים (כולל משפטים מתנהלים) רשאית המשטרה להעביר לכל הגופים המנויים בתוספת הראשונה לחוק המרשם הפלילי ותקנות השבים. החוק מונה רשימה ארוכה של גורמים ממלכתיים אשר יכולים לקבל מידע כאמור אולם אין הדבר מכוון למעסיקים פרטיים.