איש אחד

טופס 161 ומס על פיצויים

שלום, אני בן כ-50 ולפני כשנה פוטרתי מעבודתי. אני בקופ"ג שאינה משלמת. עד היום לא משכתי מקופ"ג כלום. בטופס 161 שקיבלתי מצוין, בין היתר, שהסכום לזכותי בגין פיצויים בקופ"ג הוא כ-50 אש"ח. סכום של כ-16 אש"ח חייב במס. המעביד הודיע לקופ"ג שעליה לנכות מס בשיעור 48%. שאלותיי: 1. מדוע ניכוי מס של 48%? לא הגעתי לעולם למדרגת מס שמעבר ל-31% . 2. אם איני מתכוון למשוך בכלל את הכסף עד גיל פרישה האם בכלל אחויב במס? האם צריך לפנות לקופ"ג או למס הכנסה ולהודיע זאת? האם יש הבדל במשיכה בגיל פרישה כקצבה או בבת אחת? 3. על מנת לקבל כשיגיע הרגע קצבה אצטרך להעביר הכספים לקופה משלמת. האם יש מניעה עד אז להשאיר הכספים בקופה הלא משלמת הנוכחית וליהנות מהתשואה על הכספים כמו כל חוסך? 4. האם כל הנתונים משפיעים על חישוב המס הרגיל בשנת הפיטורין. תודה. שלום, אני בן כ-50 ולפני כשנה פוטרתי מעבודתי. אני בקופ"ג שאינה משלמת. עד היום לא משכתי מקופ"ג כלום. בטופס 161 שקיבלתי מצוין, בין היתר, שהסכום לזכותי בגין פיצויים בקופ"ג הוא כ-50 אש"ח. סכום של כ-16 אש"ח חייב במס. המעביד הודיע לקופ"ג שעליה לנכות מס בשיעור 48%. שאלותיי: 1. מדוע ניכוי מס של 48%? לא הגעתי לעולם למדרגת מס שמעבר ל-31% . 2. אם איני מתכוון למשוך בכלל את הכסף עד גיל פרישה האם בכלל אחויב במס? האם צריך לפנות לקופ"ג או למס הכנסה ולהודיע זאת? האם יש הבדל במשיכה בגיל פרישה כקצבה או בבת אחת? 3. על מנת לקבל כשיגיע הרגע קצבה אצטרך להעביר הכספים לקופה משלמת. האם יש מניעה עד אז להשאיר הכספים בקופה הלא משלמת הנוכחית וליהנות מהתשואה על הכספים כמו כל חוסך? 4. האם כל הנתונים משפיעים על חישוב המס הרגיל בשנת הפיטורין. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שלום וברכה, במידה ואינך עובד, ניתן לבצע פריסה של קופת פיצויים כך שיופחת נטל המס. לשם כך, עליך לגשת לפקיד השומה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים