הרשקוביץ שרה

האם אפשר להגיש/לקבל יותר מפעם אחת החזר מס מנכות מלאה 89%

לבעלי נקבע לי אחוז נכות של %.89 רטרואקטיבי אחורה, עד 2013, דרך ועדת נכות כללית מבטוח לאומי- האם אני יכולה להגיש את הפרוטוקול לזכות/לקבל את ההחזר שמגיע לו רטרואקטיבי עבור שנים אלו, ובמקביל... להמשך לנהל ולסיים, ועדת נכות למס הכנסה, שפתוחה ומתנהלת לו, בבטוח לאומי כעת- מתעכבת בגלל בירוקרטיה/מחסור ברופאים... וייקח להערכתי, עוד כמה חודשים עד שתסתיים... וכאשר תסתיים לפי הערכתי הוודאית ומה שמגיע ליו- יקבל/יקבע לו %.89 לעוד כמה שנים (8 שנים לערך) רטרואקטיבית, האם אוכל, להגיש שוב, עוד כמה חודשים (אולי יותר) ולקבל פעם שניה החזר על ההשלמה(מדובר על סכומים לא קטנים של מאות אלפים). בתודה ובהערכה על השירות-שרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

שרה שלום, פטור ממס הוא מ-90% ומעלה אך ניתן שיהיו אלו 90% מצטברים (עם כמה סעיפים). בנוסף, ניתן לדרוש 6 שנים אחורה.

הרשקוביץ שרה

תודה! אך לצערי, לא התייחסת לסוגיית המפתח העיקרית בשאלתי, הקשורה כפי שתיארתי...למצב, שיש פטור מספיק /מלא(מגיע מעל 90%) ממס הכנסה, שהתקבל כבר דרך וועדת נכות כללית למס' שנים מוגבל בלבד אחורה(3 שנים) ....אתו, אני כבר יודעת, שאני יכולה לגשת למס הכנסה ולקבל את החזר בהתאם! עד כאן פשוט וקל... השאלת שלי, לה נדרשת מומחיות מעבר ליכולתי, והנני מצפה לעזרתך ויכולתך המקצועית הגבוהה-הינה בסוגיה של זכות לשנים רבות יותר אחורה, אותם ניתן להשיג רק בוועדת מס הכנסה... האם בכלל ניתן יהיה, להמשיך ולהרחיב את הרטורו' במסגרת וועדת מס הכנסה ולקבל פטור רטרו' יותר ועימו ולגשת שוב למס הכנסה, לקבלת החזר משלים ממס הכנסה, גם אחרי שקיבלתי כבר כאמור, החזר בגין פרוטוקול נכות כללית?!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים