ניבר

קנס על אי הגשת דוחות מס שנתיים

שלום רב, אבא שלי היה שכיר כל חייו והוא בפנסיה מזה עשרים שנה. לאחרונה אבי קיבל פטור ממס הכנסה לפי סעיף 9 (5) משנת 2010 ואילך.  לפני כמה חודשים הוא הגיש דוחות שנתיים (1301) לשנים 2010-2015 ע"מ לקבל החזר מס. בשנים 2008-2015 היו לו : הכנסות מפנסיה כשכיר ,קצבת זקנה. כמו כן היה לו פעילות בני"ע. בשנים 2008-2011 סכום המכירות של ני"ע היה כ-מליון ש"ח. בשנים 2012-2015 סכום המכירות של ני"ע היה כ-2 מליון ש"ח. אתמול הוא קיבל מכתב מפקיד שומה עם פירוט לגבי כל שנת מס. אבא קיבל קנס על אי הגשת דוחות בכל שנת מס ! שאלות: למה אבא שלי קיבל קנס בגין אי הגשת דוחות הרי הוא לא חייב להגיש דוחות שנתיים? האם ניתן לבטל את הקנס וכיצד? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד איתי ברכה

ניבר שלום, מאחר ומחזור ההכנסות מני"ע עלה על תקרת הפטור מדיווח, העומד על 1,823,000 ₪, אביך היה חייב בהגשת דו"ח שנתי ומשכך, הוטל הקנס. במידה והקנס הינו בסכום משמעותי ומהותי, ישנן דרכים לטפל בביטול הקנס, אך מומלץ לעשות זאת ע"י משרד עו"ד המתמחה במסים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מיסים