חזרה לפורום

מכירת דירה יחידה בפטור \ מלאי עסקי

רון
רון

הי, לפני מספר שנים מכרתי דירה יחידה, בפעם הראשונה בחיי, ורכשתי בית ישן, הרסתי אותו ובניתי חדש, ועברתי לגור בבית החדש עם משפחתי. לאחר שנתיים וחצי מיום קניית הבית הישן הראשון (שנה וחצי מתוכן גרתי בבית זה), מכרתי את הבית ברווח, ובתמורה שקיבלתי (ואף הוספתי עליה)רכשתי בית ישן אחר, הרסתי אותו ובניתי שוב, (וזהו הבית השני), יפה וגדול יותר ובמיקום טוב יותר. בבית הראשון גרתי כשנתיים. לאחר שמונה חודשים בהם התגוררתי בבית השני, שוב התדפק על דלתי קונה ומכרתי ברווח נאה (הפינוי בפועל היה כמה חודשים לאחר מכן ובסך הכל גרתי בבית השני עם משפחתי, כשנה). מייד לאחר המכירה רכשתי בית ישן, שלישי במספר. לבית השלישי עברתי לפני 4 חודשים. עברו 20 חודשים מיום שמכרתי את הבית הקודם (השני). ושוב, קבלתי הצעה למכור ברווח גדול עם פינוי של כשמונה חודשים (במידה ואני הולך על זה אגור בבית הנוכחי, השלישי, כשנה). להבנתי, היות ותמיד היתה ברשותי רק דירת מגורים אחת ומעולם לא החזקתי בשתי דירות בו זמנית (הקפדתי על כך) ובנוסף היות מכרתי תמיד לאחר תקופה העולה על 18 ממועד המכירה הקודם, לא הייתי ואני לא חייב, במס שבח. שאלתי היא לגבי מס הכנסה והאם יוכל פקיד השומה לטעון כי המכירות היו של מלאי עסקי, בשל ריבוי המכירות (במידה ואמכור עתה, זו תהיה המכירה השלישית של בתים שבניתי בשש השנים האחרונות)? אציין כי הבית הראשון נבנה על ידי קבלן מפתח והשניים האחרים על ידי מפקח ששכרתי אשר ניהל עבורי את קבלני המשנה. כמו כן אציין שעיקר עיסוקי היומיומי הינו מנהל בתחום ההי-טק. תודה!