איריס

בן זוגה של אמי ב-15 שנים האחרונות נפטר ולא השאיר צוואה, האם יש לה זכות על הדירה שבה גרו?

שלום בן הזוג של אימי ב- 15 השנים האחרונות נפטר לפני חודשיים. הם לא נישאו אבל חיו יחד כזוג לכל דבר. לבן הזוג של אימי הייתה דירה שבה הם גרו, אימי עדיין גרה בה. הוא לא השאיר צוואה. ילדיו טוענים שהדירה שייכת להם עכשיו שנפטר ורוצים שאימי תצא ממנה. איזה זכות יש לאימי בדירה? האם היא גם שלה?

עו"ד יעל ורד

צהריים טובים השאלה היא מתי נקנתה הדירה ? באם נקנתה במהלך החיים המשותפים ומכספי בני הזוג לאמך יש זכויות בדירה. כנראה שאין המצב כך. האם לאמך יש דירה אחרת? האם היתה הבטחה מצדו? אמך יכולה להוציא צו כנגד פינוי באופן זמני עד שתגיש תביעה למזונות ומדור מהעיזבון. הינך מוזמנת ליצור עימי קשר 0522717759.