ניבית

האם ניתן לדרוש מהידוע בציבור דבר מה לנוכח פרידה בנסיבות מחלת זוגתו

מדובר בבני זוג שגרו בעבר משך 8 שנים ביחד , בתחילה בדירה קיימת של הגבר למשך כמה שנים ולאחר מכן בעוד הזוג גר וחי יחד נרכשה דירה חדשה משופרת יותר. אציין שהמגורים יחד ב 2 הדירות היו מבוססים על כך שהגבר משלם את החשבונות וכלכלת הבית, והאשה מתגוררת עימו כזוג ללא הוצאות. אציין ששם האשה היה רשום על תיבת הדואר, ושהזוג קיים יחסי מין והיה נחשב כזוג בפני משפחה וחברים, לאחר שבת הזוג חלתה במחלת נפש, בני הזוג נפרדו והחולה עברה להתגורר עם אמא שלה שמטפלת בה. רציתי לשאול האם יש לאשה זכויות לתביעה כספית כלשהיא (בנסיבות בהם נכנסה לקשר בריאה ויצאה חולה ונכה שאינה מסוגלת לעבוד? והאם התביעה הכספית תלוייה בהוכחת כוונה לשיתוף ברכוש, או שניתן לתבוע גם מבלי להוכיח כוונת שיתוף ברכוש?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

אמנם חסרים פרטים רבים במקרה שלך יחד עם זאת על פניו נראה כי יש זכאות לאישה גם לחלק ברכוש וגם לפיצוי כספי מזונות משקמים וכיוצ"ב. אשמח לעמוד לשירותך לייעוץ ספציפי ופרטני יותר גם בטלפון 646-9603 (052) עו"ד עדיאל ברוך , מומחה לדיני משפחה וירושה