דון

פרידה על ידי גישור באמצעות עו"ד

שלום. אני מנסה לעזור לחברה בת 60 שהחלה תהליך של פרידה מבן זוג. הם לא נשואים. הם היו בני זוג כ 14 שנה. 11 שנים מהן בבית משותף. בילויים, נסיעות, משק בית, חיי אישות. יש בינהם הסכם ממון. לאחר כ 10 שנים בן הזוג החליט להפרד. יצא עם אישה אחרת. בת הזוג עברה להתגורר בתל אביב - בדירה שרשומה של שם שניהם. בן הזוג נתן לה כ 13000 שח למחייתה מדי חודש. לאחרונה - כעבור כ שלוש שנים - ביקש להפרד שוב. על פי דרישת בת הזוג - בן הזוג פנה לעו"ד שתייצג אותו בהליך גישור מתוך כוונה לפרידה מכובדת. עו"ד של בן הזוג - פנתה אל בת הזוג על מנת להפגש איתה ולהעביר לה הצעה לפרידה "המכובדת". בן הזוג לא יהיה נוכח בפגישה. בכללי - בהסכם הממון מופיע סכום חד פעמי שבן הזוג יעניק לאישה. מהם זכויותיה ? האם היא זכאית לתשלום חודשי כפי שהיה עד עתה (13000 בחודש) - לתקופה מסויימת ? לכמה זמן ? ברשותם דירה - בה היא מתגוררת כיום - הרשומה של שם שניהם - חצי חצי - בן הזוג משלם עד היום את כל הוצאות הדירה האם יש ביכולתו לדרוש ממנה לעזוב את הדירה ? האם עליו להמשיך ולממן את תחזוקת הדירה עד שהיא תמכר ? האם בפגישה עם עו"ד - נציגתו של בן הזוג - היא אמורה לקבל הצעה כתובה לעיון ? אולי אז עליה לפנות לעורך דין ? האם יש לה זכויות המוגדרות בחוק - שגוברות על הכתוב בהסכם הממון ? בן הזוג - רופא בעל אמצעים רבים בת הזוג אינה בעלת אמצעים. כל עצה לבת הזוג תעזור תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עדיאל ברוך

שלום רב, ראשית כל עליי לראות את הסכם הממון על מנת לתת חוות דעת ספציפית וראויה. בוודאי שמומלץ שהאטיהש תהיה מיוצגת על ידי עו"ד מטעמה על מנת שידאג לזכויותיה ולא לסמוך על עו"ד של האיש "בעיניים עצומות" מטעמים ברורים. אשמח לעמוד לשירותך בטלפון 0526469603 - עו"ד עדיאל ברוך מומחה לדיני משפחה וירושה