רביד

הסכם בין בני זוג שמקבל תוקף אצל עו"ד נחשב כהסכם נישואין?

האם הסכם שנחתם ע"י בני זוג ומקבל תוקף אצל עו"ד נחשב הסכם נישואין והאם במקרה של פרידה מדובר בגירושים לכל דבר שיתקיימו ברבנות?

עו"ד יעל ורד

בוקר טוב, מנוסח השאלה לא ברור האם מדובר בהסכם לחיים משותפים שבין ידועים בציבור שאין חובה לאשרו בבית המשפט לבין הסכם ממון לפני נישואין. באם מדובר בהסכם שבין ידועים בציבור ללא נישואין ברבנות בזמן פרידה אין גירושין ברבנות. רק אם מדובר בשני יהודים שנישאו בטכס אזרחי יש חובה להתגרש ברבנות. בכבוד רב, יעל ורד עו"ד