שושנה ורדי

זכויותיה הפנסיוניות של ידועה בציבור של עובד משרד החוץ לאחר מותו

שלום, מהו הדין לגבי זכויותיה הפנסיוניות של ידועה בציבור של עובד משרד החוץ לאחר מותו?האם תקנון משרד החוץ קובע כי על מנת שהידועה בציבור תוכל לקבל את כספי הפנסיה שלו היא הייתה צריכה להיות ידועה בציבור שלו עוד לפני שפרש לפנסיה? או שמא אין זה משנה, וגם אם אותו עובד משרד החוץ יצא לגמלאות לפני שהכיר את זוגתו לחיים, הרי שהיא רשאית לזכויותיו הפנסיוניות לאחר מותו? תודה, שושנה

יעל ורד, עו"ד

שלום רב, כעובד מדינה - משרד החוץ תהיי זכאית לפנסיה כידועה בציבור גם אם הקשר בינכם התחיל לאחר שפרש לפנסיה. כדי להיות זכאית לפנסיה עלייך לעמוד בתנאים של ידועה בציבור וכן לתבוע בבית המשפט את קרן הפנסיה ולקבל הכרה כידועה בציבור. ניתן להתייעץ עימי בנייד 0522717759. קרנות הפנסיה בדרך כלל מתנגדות לשלם לידועה בציבור ולכן נדרשת פנייה לבית המשפט. בכבוד רב' יעל ורד, עו"ד