דניאל

החזר הוצאות הורה שנפטר

אימי נפטרה. כשהיתה בחיים אני שילמתי את כל ההוצאות שלה . האם אני זכאי לקבל החזר עבור כל אותם הוצאות? לפני שיחולק העיזבון? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גלית הר-זהב

דניאל שלום, עקרונית, הוצאות בגין נפטר הם מוכרים לעניין קיזוזם מהעיזבון. יש לבדוק האם ההוצאות היו קונקרטית בגין הנפטר ונשמרו כל הקבלות ו/או חשבוניות הוצאה. לעניין הוצאות נפטר - במידה והיה הסכם בין היורשים ניתן להתחשב בין היורשים, במידה ואין הסכמה, יש לפנות לביהמ"ש. יש לציין כי ההוצאות ברגע שיהיו מוכרות כהוצאות נפטר, ניתן יהיה לקזזם מהעיזבון במידה והנפטר השאיר אחריו, לאור העובדה כי ניתן לקזז חוב של נפטר רק כאשר יש ממה להיפרע קרי עיזבון. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות