עידית בן שם

שכר טרחה בהקשר לטיפול בעיזבון

שלום, להלן תאור המצב והשאלות בעקבותיו: - אנחנו 10 אחיינים, רשומים בעזבון של דודנו ז"ל. גיסו של הדוד, אחי אשת הדוד ז"ל, ובני משפחתו מיוצגים ע"י עו"ד מטעמם ואילו לנו יש עו"ד שמייצג אותנו. - שני עורכי הדין הנ"ל יפתחו חשבון נאמנות על שמם וכל תשלום למי מהיורשים יהיה מחויב בחתימה של שניהם. - התבקשנו להסכים על שכר טרחה של 5% מסך הכספים שיחולקו( 2.5% לכל אחד מעורכי הדין)כשאנחנו נשלם לעוה"ד שלנו ובני משםחת הגיס הנ"ל, ישלמו לעו"הד שלהם. - כמו כן, בעיזבון רשומה גם דירה ובהצעה שהוגשה לנו ע"י עוה"ד שלנו, צויין במפורש ששכר הטרחה הנ"ל לא כולל את הדירה. - על פי הערכת עוה"ד, נכון לנתונים שבידו כיום, מדובר בכ- 60,000 ₪, לכל אחד מהאחיינים הנ"ל. שאלותי: א)האם ניהול חשבון הנאמנות בבנק יכוסה מתוך שכר הטרחה? ב)מהו שכר הטרחה המקובל, על פי התקנון, במקרים כגון זה. ג) מה משמעות "לא כולל דירה"? ד) כהדיוטות, שאינם מתמצאים בתקנוני משפט, אודה על הארותיכם והערותיכם לגבי נושאים שיש לשים לב אליהם. בתודה מראש על תשובתכם המהירה ד"ר עדית בן שם

עו"ד אתי סדיס

שלום רב. שכר טרחת מנהל עיזבון לא יעלה על 4%+מע"מ משווי כלל העיזבון וזאת במקרה של מאמץ מיוחד. דמי ניהול המשולמים לבנק אינם מהווים שכט מנהל עיזבון. שאלת המשמעות של לא כולל דירה אינה נשמעת חוקית מציעה שתבדקי עם עורכי הדין את הכוונה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות