אורנה

תוקף הסכם ויתור או הסתלקות מירושה

אח של אימא שלי ויתר על חלקו בירושה ובהסכם שחתמו ביניהם כתב שהוא מעביר לה את החלק שלו. ההסכם נכתב ביניהם בלבד בכתב יד של אימי שדודי רק חתם ליד. ההסכם לא הועבר לעו"ד. היום הדוד טוען שההסכם לא תקף ושהוא מבטל אותו. האם אכן ההסכם לא תקף?

עו"ד אתי סדיס

הדרך להסתלק מירושה אינה באמצעות הסכם אלא באמצעות תצהיר הסתלקות. ההסתלקות מקבלת תוקף מיד עם החתימה על התצהירים. ההסתלקות צריכה להיות באמצעות תצהיר וללא תנאים. אני מציעה כי אמך תפנה להתייעצות עם עו"ד העוסק בתחום הירושות והצוואות שיבדוק את תוכן ההסכם ואם בכלל יש לראותו כתצהיר הסתלקות תקף.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות