אור

יורש יחיד ומנהל העיזבון

שלום רב האם אוכל לכתוב בצוואה שהירושה שלי עוברת לאדם אחד בלבד שהוא גם זה שיהיה מנהל העיזבון? האם אנשים מהמשפחה יוכלו לערער על המינוי?

עו"ד אתי סדיס

הנך זכאית לרשום בצוואתך יורש יחיד ואין מניעה שהוא יהיה גם מנהל העיזבון. ככל שבני משפחה אחרים אינם יורשים של העיזבון אין להם למעשה זכות להתערב בזהותו של מנהל העיזבון. אם היורשים ירצו להתנגד לקיום הצוואה, יתכן שבתקופה שעד לסיום הדיון בהתנגדותם ימנה בית המשפט מנהל עיזבון נייטרלי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות