שלומית

מנהל עיזבון חיצוני לצורך ניהול עיזבון בארץ ובחו"ל

זוג רוצה להוריש בית בארץ ובית בחו"ל לשני ילדיהם אחרי 120 שנה של שניהם כשבצוואה יהיה מצוין שם של מנהל עיזבון חיצוני. האם אותו מנהל עיזבון יוכל לנהל גם את העיזבון של הבית שבחו"ל או שיש צורך שהוא יצור קשר עם עו"ד באותה מדינה? עד כמה זה מסובך?

עו"ד אתי סדיס

בכל מקרה פסק דין או החלטה שניתנה בארץ תהיה תקפה בחו"ל לאחר אישורה בבית המשפט בחו"ל. לעניין סמכות לנהל עיזבון בחו"ל, הדבר תלוי בחוק של אותה מדינה. יתכן שעורך הדין שבארץ יצטרך להעזר במנהל עיזבון בחו"ל לעניין הנכס בחו"ל בלבד. שוב - תלוי בחוק של המדינה שבה נמצא הנכס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות