שולי וייסטוך

חישוב ימי חופשה לעוזרת בית

לגבי עוזרת בית המועסקת אצלי פעם בשבוע חמש שעות, זו השנה השביעית. כמה ימי חופשה שנתית מגיעים לה ? כמו כן, היא דורשת פדיון ימי חופשה בכסף. האם חוקי? תודה רבה!

קומיסר נגה

חופשה לעוזרת בית

עו"ד יערה פיקר

שלום שולי, לעוזרת בית מגיעות זכויות מכח דיני העבודה, בדיוק כמו לעובד "רגיל". באופן כללי, את מספר ימי החופשה המגיעים לעובד שעבד באופן רציף במהלך השנה, אך פחות מ- 200 ימים באותה שנה, יש לחשב באופן הבא: מספר ימי עבודה בפועל * מספר ימי הזכאות (כל שנה מגיעים לעובד מספר ימי חופשה בהתאם לוותק שלו), ואת המכפלה לחלק ב- 200. את מספר ימי הזכאות, יש להכפיל בגובה שכרה היומי של העובדת. לא ניתן לפדות את ימי החופשה בכסף במהלך תקופת העבודה, אלא אך ורק בתום יחסי העבודה (ככל שהעובדת לא יצאה לחופשה בתשלום במהלך תקופת ההעסקה). בהצלחה!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים