lt

תשלומים עקב פיטורי עובד

שלום רב במהלך 10 שנים (תחילת עבודה 1/10/2008 סוף עבודה: 30/9/2018. ) העסקנו תושב הרשות הפלסטינית כמנקה מדרגות עבור ועד הבית בבניין שלנו פעמיים בשבוע- כל פעם כ 4 שעות משכורת של 1,000 שח לחודש בפועל הוא הפסיק לעבוד ב 30/6/18 כדי לעבור ניתוח ברגלו. לפני כמה ימים אמר לנו שמ 1/10 הוא חוזר לעבוד אמרנו לו שאנו לא מעוניינים להמשיך את העסקתו (כי האמת שכבר כשנה שרואים שהוא לא מצליח לבצע את עבודתו בשל מצב בריאותו) הבעיה היא שהוא אמר לנו שאם אנו מעוניינים לפטר אותו אז צריך לשלם לו : - 10,000 ש"ח פיצויי פיטורים - 3,000 עבור החודשים שהיה בחופשת מחלה לאחר הניתוח ברגלו (3 * 1,000) - 19,200 עבור דמי נסיעות שלא שולמו – 4 אוטובוסים ליום עבודה (20 ש"ח ליום עבודה כפול 8 ימים בחודש * 12 חודשים * 10 שנים) - 3,720 עבור דמי הבראה (62 ש"ח ליום הבראה כפול 6 ימי הבראה לשנה * 10 שנים) - 7,500 עבור פדיון חופשה שנתית שלא נוצלה (125 ש"ח ליום חופש כפול 6 ימי חופש לשנה * 10 שנים) - 6,000 אי הפרשות המעסיק לפנסיה (1,000 ש"ח לחודש * 0,05% * 12 חודשים * 10 שנים) - סה"כ : 49,420 ש"ח אף פעם לא נחתם חוזה מסודר איתו ולא בוצע מעקב מתי לקח חופש או יום מחלה בסוף כל חודש הועבר לו צ'ק בסך 1,000 ש"ח במהלך כל השנים הוועד שילם עבורו ביטוח לאומי בלבד כ- 20 ש"ח לחודש האם באמת חייבים לשלמו את הסכומים שהוא דורש ? תודה

עו"ד יערה פיקר

שלום רב, עובד פלסטינאי זכאי לקבל זכויות סוציאליות המוקנות לו מכח חוקי העבודה, ככל עובד "רגיל".בנסיבות אלו, ככל הנראה, מגיעים לעובד, ימי חופשה, מחלה, פנסיה, פיצויי פיטורים וכו'. במסגרת פורום זה, איננו מבצעים חישובי זכויות. לצורך חישוב התשלומים המגיעים לעובד, הנכם מוזמנים לפנות אליי באופן פרטי, או לעו"ד אחר הבקיא בתחום דיני העבודה. חג שמח, יערה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייעוץ למעסיקים