שאול

התנתקות לקוח עיסקי מתקופת ההתחיבות

vהנני חבר קיבוץ אשר חתמתי על חוזה דרקוני ולא מוצלח וברצוני להשתחרר ממנו. כרגע גובה קנס היציאה עומד על 1600 שח. כידוע החוק המבטל את קנסות היציאה מהתקשרות עם חברת סלולאר נחקק לפני כחצי שנה, אך סייג מרכזי לחוק הוא אי הכלתו על לקוח עיסקי עם מעל ל100 קווים. באחד הפירסומים קראתי כי גם לקוח עיסקי (החלק מעיסקה בה למעלה מ-100 מכשירים) המוכיח כי הפלאפון משרת אותו לשירותו הפרטי יכול להתנתק לפי הנוסחה של 8% מסך החשבון החודשי הממוצע בהכפלת מספר חודשי ההתחיבות העתידים. האם כך הדבר? היכן הדבר כתוב בחוק? ומה נדרש בכדי להוכיח כי המכשיר היינו לשימוש אישי בעיקרו? תודה רבה מראש

אסף שילה, עו"ד

לצערי, איני מכיר את הפרסום עליו אתה מדבר. לשון החוק בהקשר זה הינה: "מי שהתקשר בהסכם התקשרות עם בעל רישיון לקבלת שירות רדיו טלפון נייד למאה קווי טלפון לכל היותר למעט מי שהתקשר בהסכם התקשרות משולב כהגדרתו בסעיף 51ד(א)"

אסף שילה, עו"ד

לצערי, איני מכיר את הפרסום עליו אתה מדבר. לשון החוק בהקשר זה הינה: "מי שהתקשר בהסכם התקשרות עם בעל רישיון לקבלת שירות רדיו טלפון נייד למאה קווי טלפון לכל היותר למעט מי שהתקשר בהסכם התקשרות משולב כהגדרתו בסעיף 51ד(א)"

שאול

ראשית כל תודה לך, שנית, בסעיף 51ד(א)מופיע כך: " "מנוי" – אחד מאלה, לפי העניין: (1) מי שהתקשר בהסכם התקשרות עם בעל רישיון, וממוצע החשבונות החודשיים שלו נמוך מ-5,000 שקלים חדשים; (2) מי שהתקשר בהסכם התקשרות משולב, בין השאר, לקבלת שירותי רדיו טלפון נייד למאה קווי טלפון לכל היותר, ואשר ממוצע החשבונות החודשיים שלו נמוך מ-5,000 שקלים חדשים;" האם ניתן להסיק מכך שכל עוד גובה החשבון האישי שברשותי אינו מעל 5000 ש"ח לחודש אני יכול להתנתק ככלל הלקוחות הפרטיים? או שמה אני לא מבין את לשון החוק נכונה אשמח לעצתך המועילה. בתודה מראש שאול

אסף שילה, עו"ד

הסעיף הרלוונטי לחברת סלולר הוא 51א, ולא 51ד, שם אין את נושא גובה החשבונות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום התנהלות צרכנים מול חברות תקשורת