רותם

עבירה פלילית מצד חברת יס?

שלום, חיברתי את אמי לחברת יס לפני שנה+,אחי ביקש שאחבר גם אותו ביחידת סמך והחיוב ירד מחשבוני והוא יעביר לי כסף. מיותר לציין שהמנוי הינו על שמי ולא על שם אחי או אמי. אחי פנה לחברת יס בבקשה להזמין ממירים,טכנאים ואף להעביר את המנוי על שמו מבלי ידיעתי כלל. חברת יס "זיהתה" את המנוי באמצעות ת.ז שלי(שכנראה היה לאחי) ובאמצעות מספר ממירים שברשותו ואישרה לו להזמין עוד ועוד ממירים בעוד שהחיובים יורדים מכרטיס האשראי שלי. לטענת יס, הם מחויבים על פי חוק לזהות מנוי על פי ת.ז ו-4 ספרות אחרונות של כרטיס האשראי, אך כיון וזה לא היה ברשותו, שאלו אותו כמה ממירים ברשותו וכך זיהו אותו. האם מדובר בעבירה פלילת מצד חברת יס על כך שאדם אחר הזדהה בשמי ואישרו לו לבצע הזמנות ? האם ניתן לתבוע את חברת יס ואת אחי ? תודה.

אסף שילה, עו"ד

אינני חושב שבוצעה עבירה פלילית מצד יס, אם כי הם בהחלט לא פעלו נכון כאשר לא ביצעו זיהוי כנדרש, ועליהם לזכות אותך הן בגין החיוב לו לא הסכמת, והן בגין הטרחה ועוגמת הנפש שנגרמה לך. אשר לאחיך - מבלי להכנס לשאלה אם מן הראוי כי אח יתבע את אחיו בגין מספר עשות או מאות ש"ח, הרי שעושה רושם מדבריך כי גם הוא פעל שלא כדין. אינני יודע מה הוא יטען להגנתו, מאחר שלא שמעתי את גרסתו, כמובן, ולכן מן הראוי לקבל אותה לפני ההחלטה על צעד כה משמכעותי כנקיטת הליכים משפטיים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום התנהלות צרכנים מול חברות תקשורת