ריטה דכטיאר

גניבת שיחות בחול

אני לקוחה עסקית בחברת פלאפון למעלה מ-5 שנים. בין התאריכים 27/3/13-3/4/13 שהיתי בלונדון. לפני הטיסה, על פי התייעצות עם נציגת שירות של חברת פלאפון הפעלתי שרות חיסכון שיחות מחו"ל (שיחה - 2.5 ₪, הודעה - 1.5 ₪, חסימת גלישה). במהלך שבוע שהותי בלונדון ביצעתי מספר קטן ביותר של שיחות והודעות sms. הפעם האחרונה שהשתמשתי במכשיר הנייד הייתה בתאריך 3/4/13 בסביבות השעה 13:00, שיחה שנמשכה דקות ספורות. בהמשך היום בשעה 18:50 בהיותי על המטוס בדרכי לארץ, גיליתי שמכשיר הפלאפון נעלם. היות ולא הייתה לי אפשרות להודיע על כך לחברת פלאפון, דיווחתי לדייל הטיסה של ארקיע אשר על פי הנחייתו עם הנחיתה בארץ ( בסביבות השעה 3:00 של ה-4/4/13) דיווחתי על אבדון הפלאפון שלי למחלקת האבדות של ארקיע בשדה התעופה. ניסיתי מספר פעמים לחייג למספר שלי אך הגעתי מיד לתא הקולי. בשעה 9:00 הודעתי לחברת פלאפון על אבדן המכשיר וביקשתי לחסום את הסים. למחרת בבוקר, בדקתי את החשבונית באתר של פלאפון וגיליתי שסכום החיוב העתידי בין התאריכים 2/4/13-5/4/13 עומד על כ- 2900 ₪ כאשר היה ברור לי שמדובר בשיחות שבוצעו לאחר אבדן המכשיר. מיד פניתי לחברת פלאפון והסברתי לנציגת השירות שיש לבדוק את פירוט השיחות כיוון שהחיוב מתייחס לשיחות שבוצעו לאחר אבדן/גניבת המכשיר ולא על ידי. במהלך חודש אפריל פנינו אני, בעלי, ומר מיכאל סוויסה איש הקשר של משרד הבריאות לחברת פלאפון בבקשה לטפל במקרה באופן חריג ולקבל פירוט שיחות. נמסר לנו כי לא ניתן לקבל את הפירוט לפני סגירת החשבונית, מפתיע נוכח העובדה שסכום החיוב הופיע מיידית באתר. לבסוף בפירוט שהתקבל עבור התאריך המבוקש הופיעו שיחות שבוצעו בין השעות 16:00-22:00, שיחות שהתבצעו שלא במסגרת תוכנית חסכון חו"ל שהפעלתי לפני צאתי מהארץ. יש לציין שבשעה 19:00 כבר הייתי בטיסה חזרה לארץ. פניתי לפניות הציבור של החברה וקיבלתי תשובה שפלאפון מוכנים לזכות אותי בסכום של 500 ש"ח בטענה שזה הרווח שלהם מהשיחות. האם אתה ממליץ לבית משפט לתביעות קטנות על מנת לתבוע את כל הסכום או זיכוי יותר הולם. בברכה, ריטה דכטיאר

עו"ד נבו למפל

שלום ריטה בהחלט מקומם. במידה ואכן הצדק איתך וחלקם הארי של השיחות בוצע שלא באמצעותך, נראה כי מגיע לך החזר כספי. אוסיף כי איני בקיא בפרטי ההתקשרות בינך לבין חברת הסלולר בנוגע לשיחות שבוצעו בלא ידיעתך(ביטוח).יתכן כי הצעתה של חברת הסלולר נאותה בנסיבות העניין. משכך המלצתי הינה כי תפני אל החברה במכתב, פרטי את השתלשלות העניינים ודרשי סכום גבוה יותר משהוצע. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות סלולר