מיטל

קרן פנסיה -פדיון

שלום רב, יש לי סבתא ניצולת שואה, סיעודית , מבוגרת. אנו רוצים לדאוג לה לבית אבות . אין לנו חסכונות והמשכורות שלי או של אמי אינן מספיקות בכדי לתת אפילו מקדמה לבית אבות אני יודעת שבמקרה רפואי של בן משפחה ניתן למשוך את כספי הפנסיה. האם במקרה כזה גם ניתן למשוך את כספי הפנסיה ? בתודה מראש מיטל

עו"ד אבנר בן חיון

מיטל שלום לא ציינת של מי קרן הפנסיה האם של הסבתא או של מישהו אחר. בעקרון בהתאם לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל), השר (שר האוצר) אמור להתקין תקנות אשר יקבעו כללים למשיכת כספים מקרן פנסיה שלא במצבים 'הרגילים' הקבועים בחוק. עד היום טרם ותקנו תקנות כאמור. בינתיים, ממשיכות לחול תקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל), ובכללן- לענייננו - תקנה 34(ב) לתקנות הנ"ל. בהתאם לתקנה זו נקבעו מצבים 'סוציאליים' המאפשרים משיכת כספי תגמולים מקופ"ג לתגמולים / לקצבה (קרן פנסיה), במקרה שבו ההוצאות הרפואיות בשנת המס של העמית או של קרובו (קרובו לענין זה כולל הורה או הורי הורה) שלטובתו נשא בהוצאות הרפואיות ושל בן זוגו של קרובו כאמור. נקבע כי הסכום שתשלם קופת הגמל לא יעלה על סכום ההוצאות הרפואיות כאמור. לא בטוח שהוצאות רישום לבית אבות - עולות כדי הגדרת המונח 'הוצאות רפואיות', אך אפשר לנסות. בנוסף ניתן למשוך לפי סעיף קטן(4) בצתקנה הנ"ל אם לעמית או קרובו חלה או נפגע ונגרמה לו נכות צמיתה בדרגה של 75% או יותר לפי אחד מ החוקים המנויים בתקנה. לאור האמור לא הייתי שולל פניה לפקיד השומה על מנת לנסות לקבל פטור כאמור בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

מיטל

הקרן היא שלי( נכדה ) אני גם קראתי את התקנות ולא הבנתי כל כך האם המקרה שלנו נכלל או לא . תודה עזרת לי . אני אנסה לפנות לפקיד שומה מיטל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה