יעקב

אובדן כושר עבודה וגיל הפרישה

אמא שלי בת 60 במשך 3 שנים האחרונות היתה בחל"ת ממקום עבודתה עקב אובדן כושר עבודה רופא התעסוקה קבע כי היא אינה יכולה לחזור לתפקידה במקום העבודה והנחה למצות עימה את התנאים המגיעים לה היא קיבלה מכתב מהמעסיק על סיום העסקה ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. במקביל מול חברת הביטוח נמסר לה שבהגיעה לגיל 60 פג ביטוח אובדן כושר עבודה והיא זכאית לפנסיית זקנה האם הדבר תקין? בהתחשב שגיל הפרישה עומד על 64? מה עושים במצב שכזה

עו"ד אבנר בן חיון

לפי מה שאת מתארת יתכן והיא היתה זכאית לפנסית נכות (חל"ת ממקום עבודה עקב מצב בריאותי- כלומר, אי יכולת לעבוד בשל מצבה הרפואי- יכול להיות מוכר כנכות המזכה בתשלום פנסית נכות). יש לפנות בדחיפות לקרן הפנסיה בבקשה לתשלום פנסית נכות בגין התקופה שממועד יציאתה לפנסית נכות

יעקב

מידי חודש היא קיבלה קצבת אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה, כל פעם הוארכה תקופת הנכות הזמנית. בהגיעה לגיל 60 נמסר לה שהיא זכאית לפנסיית זקנה, למרות שגיל הפרישה אמור להיות 64. משמע שהגיל לעניין כיסוי ביטוחי לא היה מעודכן בהתאם לכך. תחת אחריות של מי הנושא שהדבר יהיה מעודכן? ואם יש מה לעשות בנדון מול קרן הפנסיה על עדכון גיל הפרישה ל64 על מנת להמשיך לקבל פנסיית נכות

עו"ד אבנר בן חיון

אוקי. כלומר היא קיבלה פנסית נכות עד להגיעה לגיל הפרישה הקבוע לה בקרן הפנסיה. ממועד הגיעה לגיל הפרישה במסלול החל עליה- אזי היא מפסיקה לקבל פנסית נכות ומתחילה לקבל פנסית זקנה. יש לבין כי בקרנות פנסיה קיימים מספר מסלולי גיל פרישה לבחירת המבוטח. אין להתבלבל עם גיל הפרישה הקבוע בחוק גיל פרישה לענין יחסי עובד מעסיק לבין גיל הפרישה שניתן לבחור בקרן הפנסיה. אדם רשאי לבחור במהלך תקופת חברותו בקרן הפנסיה וטרם יציאתו לפנסיה בגיל פרישה (60, ואילך בקבועות המפורטים בתקנון הקרן) שבהגיע אליו הוא יהיה זכאי לבקש לקבל פנסית זקנה. ככל שאדם הוכר כנכה והחל לקבל פנסית נכות אזי מתקבע לגביו גיל הפרישה שבחר / שחל עליו ואותו מועד הוא מקבל פנסית זקנה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה