ש

שאלה לגבי הארכת ריסק זמני

שלום, עזבתי מקום עבודה בתחילת ספטמבר, שם הייתי מבוטחת דרך הפניקס ב3 מסגרות, החל מינואר 2013 (עם תשלומים רטרואקטיביים לאוקטובר 2012 ואילך): קרן פנסיה על 75% מהשכר ב.מנהלים על 25% מהשכר אכ"ע על כל השכר. מאז עזיבתי את מקום העבודה, לא ביצעתי הפקדות לאף אחת מהקרנות\פוליסות. אך קראתי כי כמבוטחת בקרן פנסיה חדשה, אני נהנית מריסק זמני למשך 5 חודשים ללא צורך בהודעה או בקשה מצידי. הבעיה היא שסוכן הביטוח אמר לי כי לא ידוע לו על דבר כזה בפניקס. בנוסף אינני בטוחה אם זכות זו חלה גם במקרה של ביטוח מנהלים. כך או כך, אני מתכננת להתחיל לעבוד אצל מעסיק חדש בדצמבר\ינואר. אשמח לעצתכם בנושא הארכת הריסק הזמני בתשלום: 1. האם כדאי, בהנתן הפרטים שציינתי, או שעדיף לעמוד על זכותי להארכה אוטומטית ל5 חודשים? (נדמה לי שקראתי כי הזכות אינה ניתנת בחינם, אלא מנוכה מכספי החסכון הפנסיוני בקרן הפנסיה, אוטומטית) 2. מהן העלויות המקובלות? אודה על עזרתכם והפניה למקורות מידע רלוונטיים. שבוע מצוין :)

עו"ד אבנר בן חיון

ש. שלום שאלתך נמצאת עמוק בתוך תחום הייעוץ הפנסיוני ולכן לא ניתן להשיב עליה כאופן מלא - אלא יש לפנות ולקבל ייעוץ פנסיוני מפורט על פי הנתונים האישיים והפנסיוניים שלך. יחד עם זאת, פטור בלא כלום - אי אפשר: כעקרון קרנות הפנסיה החדשות - אכן מקיימות זכאות להמשך שמירת הכיסויים הביטוחים של פנסית נכות ופנסית שאירים לתקופה שלאחר הפסקת תשלומים לקרן (כפי שציינת ריסק זמני). פרטים על כך ניתן לקבל בשירות הלקוחות של קרן הפנסיה וכן לבדוק זאת ישירות באתר האינטרנט של הקרן שם מפורטות גם תקנות הקרן. (לשאלת העלות- אכן לא מדובר בכיסוי שהוא ללא עלות- אלא העלות נגבית מתוך היתרה הצבורה שלך) . מה שבטוח הואשחשוב לשמור על רצף ביטוחי בקרן (בין אם לצורך שמירת הצבירה של תקופת אכשרה למחלה קודמת ובין אם לשמירה על הזכאות לתשלום פנסיית נכות או שאירים במקרה של אירוע ח"ו) יתר על כן, הקרן מחוייבת על פי הוראות אגף שוק ההון- לשלוח לכל עמית שסיים את הפקדותיו לקרן- מכתב ובו היא אמורה לפרט בפני העמית את האפשרויות העומדות לפניו (הסדר ריסק זמני בתשלום, תשלום מלוא ההפקדות באופן עצמאי או המשך הפקדות מהמעסיק החדש)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה