עדי אבן

חוסר בהפקדות בפנסיה

שלום, חמתי עובדת במקום עבודה גדול מעל 35 שנה. היא אמורה לצאת לפנסיה בסוף השנה. כשעברנו על התדפיסים גילינו שקיימים 7-9 חודשים אשר בהם היא עבדה אך לא הפקידו לה לקגמ. מקום העבודה אמר לה שאכן הוא רואה שהיא עבדה ובאמת לא היו הפקדות לקג"מ ואין לו מושג למה ואין לו רצון להשלים לה את ההפקדות. מדובר בהפקדות של לפני 30 שנה. מה ניתן לעשות כעת כאשר היא אמורה כבר לחתום על הטפסים ולצאת לפנסיה תוך חודשיים? האם סכומים כאלה הם מהותיים להיום והאם נתקלתם בתופעה של חוסר הפקדות? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

עדי שלום דין פרוטה כדין מאה. כעקרון בקרן פנסיה ותיקה צוברים בגין כל שנת הפקדה 2% לשנה. נניח ומדובר ב-9 חודשים- אזי מדובר על 1.5% פנסיה. יש להכפיל שיעור זה במשכורת הקובעת לפנסיה וללחלץ ממנו את ההפסד בפנסיה החודשי. יש לקחת בחשבון כי פנסיה משולמת לתקופה של שנים לא מועטות (לפי תוחלת החיים הממוצעת של אשה כיום כ-84 שנים- אזי בערך 20 שנים בממוצע). מומלץ למצות מול הקרן את המאמץ להפקדת החוסר ולהגדלת הפנסיה- אם הקרן תסרב (המצב החוקי לצידה והיא רשאית לסרב)- אז כדאי לקבל פיצויי מסוים מהמעסיק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה