בני

אדם הנמצא באכ"ע ורוצה לנסות לעבוד

אדם שמקבל קצבת אובדן כושר עבודה 100% מקרן פנסיה, ומתחיל לנסות לעבוד. ככל שהוא יצליח לעבוד ולהרוויח משכורת בערך קצבת הנכות שלו, 1) מה המשמעויות לכך מבחינת הזכויות שלו בקרן בהווה?? 2) האם בעתיד ככל שמצבו של האדם יתדרדר והואשוב לא יוכל לעבוד, האם הוא יוכל לפנות שוב לקרן ולבקש קצבת אכ"ע?

עו"ד אבנר בן חיון

בקרנות הפנסיה קיים מנגנון להתאמת הקצבה להכנסה של נכה. בעקרון הכלל הוא שככל שמקבל קצבת הנכות משתכר מעבודה, יקטינו את תשלום פנסית הנכות ככל שההכנסה יחד עם פנסית הנכות עולה על 100% מהמשכורת הקובעת. ההקטנה היא מפנסית הנכות בגובה הסכום העולה על אותם 100%. מסחינת הזכאות לפנסית נכות- הרי שהיא נשמרת ובנוסף, מתבצעת זקיפה מלאה בגין כל סכום פנסית הנכות (ולא בגין הסכום השולם בפועל לאחר ההתאמה להכנסת הנכה). המשמעות היא שהזכאות לפנסית נכות לא מתבטלת. היא ממשיכה להיות קיימת, אלא שהתשלום מוקטן כאמור לעיל. כמובן, שככל שמתברר לקרן כי מקבל פנסית הנכות למעשה אינו נמצא באבדן כוש עבודה, אזי והדבר יכול להשליך גם על קביעת הקרן ביחס לזכאות להגדרת העמית כנכה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה