רון

פנסיה רטרואקטיבית לעוזרת בית שהתפטרה

העסקתי במשך 4 שנים עוזרת בית אך לא ידעתי שעלי להפריש לפנסיה. העובדת התפטרה לפני כחודש וסיבת ההתפטרות לא מזכה אותה בדמי פיטורין. אם ברצוני לשלם פנסיה רטרואקטיבית האם עלי לשלם את האחוז הכולל הפקדות לפיצויים? האם אני יכול לשלם לה ישירות ולהחתים אותה על כך או עלי לעשות זאת דר ך קרן פנסיה? תודה מראש

עו"ד אבנר בן חיון

העובדת זכאית להפרשות הפנסיוניות לקרן פנסיה החל ממועד תחילת הזכאות (6 חודשים לאחר תחילת עבודה או במקרה של תחילת עבודה עם ביטוח פנסיוני בתוקף- מהחודש הראשון). הואיל ובקרן הפנסיה לא ניתן לבצע הפקדות אלא בגין שנת המס שבה מבוצעת ההפקדה- היינו במקרה שלנו- 2016, לא תוכל להפקיד רטרואקטיבית בגין שנים שקדמו לשנת 2016. רכיב הפיצויים שייך לעובדת גם אם התפטרה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה