נורית

פנסיה צוברת / פנסיה תקציבית

שלום נכנסתי לעבודה בשנת 94 עבדתי שנה ראשונה לפי שעות אח''כ לפי חוזה, בשנת 95 קיבלתי קביעות ונאמר לי שיפרישו לי לקרן השתלמות משנה זו ולפנסיה יפרישו לי משנת 96 הסכמתי הייתי צעירה ולא הבנתי את חשיבות הפנסיה היום כשהתבגרתי ואני מבינה שפנסיה זה דבר חשוב, הבנתי שלפי החוק החדש משנת 95 זה הופך לפנסיה צוברת, כאשר עד שנת 95 זה פנסיה תקציבית. אני שהתחלתי לעבוד לפני שנת 95 ויותר מזה בשנת 95 הפרישו לי לקופת גמל אבל לפנסיה החליטו להפריש משנת 96 מוצאת את עצמי שייכת לפנסיה החדשה שהיא צוברת ולא רק, שנת 94 ושנת 95 לא נכנסים לי אפילו בהצטברות בוותק , ואני רוצה לשאול האם זה חוקי האם יש מקום לערער על כך אודה לכם לתשובה

עו"ד אבנר בן חיון

נורית שלום אכן במקומות שבהם עובדיםהיו זכאים לפנסיה תקציבית- הוחל הסכם קיבוצי למעבר לפנסיה תוברת ביחס לעובדים חדשים מיום 3/3/2009. ההסכם הגדיר שלושה סוגי עובדים: עובד קבוע (הזכאי לפנסיה תקציבית); עובד קיים (עובד אשר אינו עובד עם קביעות (אין לו כתב מינוי) במועד הקבוע (המוגדר בהסכם) המועסק כבר אצל המעסיק ומבוטח בינתים בפנסיה צוברת ועובד חדש (עובד שיקלט לאחר המועד הקבוע). ככל הנראה את סווגת לקטיגוריה של עובד קיים (היינו עובד שלא היה לו כתב מינוי) ובוטח בפנסיה צבורת. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום יחסי העבודה הקיבוציים ובפנסיה ולבדוק על פי נתני המקרה שכן, ככל שיתברר כי במועד הקבוע הית זכאית להיות מוגדרת דווקא כעובד קבוע ולא כעובד קיים אזי יכולה לקום לך הזכאות להיות מבוטחת בפנסיה תקציבית (וזאת במקרה ותצליחי להתגבר על טענתה התיישנות והשיהוי שיכולות לעמוד כאן לרועץ)

נורית

תודה על התשובה המהירה, ברצוני להבין יכול להיות שאני למרות שלא הפרישו לי לפנסיה בשנת 95 אלה הפרישו לי בשנת 96 אבל כמו שכתבתי הפרישו לי לקרן השתלמות בשנת 95 אני נחשבת לקיימת ויכולה להשתייך לפנסיה תקציבית ולגבי התיישנות, ממתי מתחילים לספור ? האם זה ממתי שבנימין נתניהו חוקק את החוק החדש של הפנסיה הצוברת, אודה לך אם תאמר לי באיזה שנה ביבי חוקק חוק זה? ולגבי הוותק של שנתיים שנת 94 ושנת 95 שלא נחשב לי האם זה כך צריך להיות ? תודה נורית

עו"ד אבנר בן חיון

נורית שלום הזכאות לפנסיה תקציבית לפי הסכם המעבר לפנסיה צוברת- היתה רק למי שהיה עובד קבוע (לא עובד קיים) במועד הקובע. לגבי הזכואת להפרשה לקרן השתלמות אין לי ידיעה באם זה מקים מעמד של עובד קבוע (כלומר עובד עם כתב מינוי (זה השלב 'הטקסי' למעבר להיות עובד קבוע). בניגוד למה שחושבים - בנימין נתינהו כנראה לא אחראי על הכל ובענין זה לא על המעבר לפנסיה צוברת (הבעיה האקטוארית העצומה שבפנסיה התקציבית, מעיבה על כל המשק הישראל ועל כלל אזרחי המדינה והמעבר לפנסיה צוברת בשירותהמדינה הינו צעד התחלתי בענין זה אך עדין זו בעיה מאוד מאוד משעותית שכרנאה בלית ברירה על המדינה להתמודד איתה עוד בעתיד), לא מדובר על חוק אלא הסכם קיבוצי שהתגלגל על פני שנים רבות עד לחתימתו ביום 3/3/1999 וכניסתו לתוקף בשנת 2001. בכל מקרה ממליץ כאמור לעיל להתיעץ עם פרטי המקרה (ובכלל זה גם ביחס לטענת ההתיישנות שיכול וקימת) עם עו"ד בתחום הצלחה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה