אוקסנה

הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה

שלום, אשמח לעזרתכם בבירור הדבר הבא. אני עבדתי שנה במקום עבודה מסויים, התחילו להפקיד לי לפנסיה אחרי חצי שנה. (אוקטובר 2010 עד אוקטובר 2011) במרץ 2012 התחלתי לעבוד במקום חדש, שם נאמר לי שהפקדה לפנסיה היא לאחר חצי שנה בלבד. אני עובדת שם עד היום. (אציין שאני צעירה, אלו בין העבודות הרציניות הראשונות שלי ואני לא מבינה ככ בתחום) לאחרונה קראתי שבגלל שקיבלתי כבר פנסיה בעבודה הראשונה, כשעברתי עבודה הייתי זכאית להפרשה באופן מיידי ולא רק לאחר חצי שנה. רציתי לדעת אם זה נכון ואם כן, האם עוד ניתן לבקש את ההפרשה באופן רטרואקטיבי? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, בהתאם להוראות צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק ("פנסיית חובה") במידה ובמועד קבלת לעבודה אצל המעסיק הנוכחי הייתה מבוטחת פעלה בקרן פנסיה, הנך זכאית להפקדות החל מיום העבודה הראשון. את ההפרשות יש לבצע בתוך שלושה חודשים או עד לתום שנת המס הנוכחית (לפי המוקדם), רטרואקטיבית מיום תחילת העבודה. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה