אלכס

הפרשות המעסיק לפנסיה לאחר גיל הפרישה

שלום רב, החודש הגעתי לגיל הפרישה. יש לי 2 תכוניות פנסיה בקרנות שונות :ותיקה וחדשה. לותיקה הגשתי בקשה לקבלת פנסיית זקנה . כיום אני עובד בחברת שמירה (משכורת 5500 ש"ח) והם מפרישים לי פנסיה לקרן החדשה (של איילון). אני אמשיך לעבוד בחברה גם לאחר גיל הפרישה באותו הקף משרה. שאלות: 1. אם אדחה יציאה לפנסיה באיילון , האם מעסיק יהיה חייב להמשיך להפריש לי גם תגמולים וגם פיצויים? 2. אם אחליט להגיש בקשה לקבלת פנסיית זקנה, האם מעסיק יהיה חייב להמשיך להפריש פיצויים? תודה מראש אלכס

עו"ד אבנר בן חיון

1. ככל שתקבל קצבה מקרן הפנסיה - המעסיק אינו מחויב לבצע הפרשות לביטוח פנסיוני מכוח צו ההרחבה לפנסיה חובה. 2. לענין פיצוי פיטורים. הזכאות לפיצוי פיטורים מקורה בחוק פיצוי פיטורים. החוק אינו מגביל זכאות לפיצוי פיטורים ל עובד שהגיע לגיל פרישה. ואף אם הוא מקבל קצבה. ולכן במקרה זה המעסיק יהיה מחויב בתשלום פיצוי פיטורים במקרה וקמה זכאות לפיצוי פיטורים על חוק פיצוי פיטורים (פיטורים או התפטרות בנסיבות המזכות בפיצוי פיטורים על פי החוק והפסיקה). מהאמור בתשובה לשאלה 1 ולהאמור כאן עולה כי המעסיק אינו מחויב במצב שבו אתה מקבל קצבת זקנה מקרן פנסיה והגעת ל גיל פרישה לפרשות ללביטוח פנסיוני וממילא גם לא להפרשות לפיצוי פיטורים, אבל כן יחויב בתשלום פיצוי פיטורים במקרה וסיום העבודה היה בנסיבות המזכות בפיצוי פיטורים. יתכן אגב וצו ההרחבה בתחום השמירה קובע הוראות לענין זה ומומלץ לפנות לקבלת תשובה בענין זה בפורום דיני עבודה.

אלכס

תודה רבה על התשובה המפורטת ומעמיקה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה