נעמי

שכר חייב למס הכנסה מנופח בגין רכיב פיצויים ורכיב קיצבה בהפרשה רטרואקטיבית לקרן פנסיה

שלום, התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי באמצע חודש יולי 2016. בסיכום שלי עם המעסיק, יופקדו עבורי כספים לקרן הפנסיה כעבור שישה חודשי עבודה באופן רטרואקטיבי. מה שקרה בפועל שהחודש התווספו לי שני רכיבים בתלוש המשכורת :"שווי פיצויים" ו"שווי קצבה", שני הרכיבים הללו הגדילו לי באופן משמעותי את ה"חייב למס הכנסה" וכעת הורדו לי מהשכר שלי ניכויי מס הכנסה (מה שלא הורדו לפני כן כיוון שלא הגעתי למדרגת המס, ביטוח לאומי בסכום גבוה בהרבה מהסכום הרגיל וביטוח בריאות בהתאם) ובנוסף הורדו ניכויי הפרשות לפנסייה. שאלתי היא כזאת, מדוע הוכנסו לי שני הרכיבים הללו? האם זה חוקי? אני משלמת את המס עבור הפרשות המעסיק?

עו"ד אבנר בן חיון

לא בטוח שהבנתי. יש להתייעץ עם עו"ד בדיני עבודה בנושא זה על בסיס תלוש השכר המדובר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה