נין

משיכת כספים מהקרן מנורה מבטחים במות המבוטח

שלום אמא שלי התאלמנה לאחרונה והגישה תביעה לקרן פנסיה. שם היו כספי פיצויים ותגמולים של אבא שלי. רק אמא זכאית לשאירים לפי תקנון הקרן כי אני מעל 21. 1.האם היא יכולה לקבל כסכום חד פעמי את כספי הפיצויים שבקרן? עוד לא התחילה לקבל קצבה. 2.אם מעסיק הפריש כספי פיצויים לקרן זה אומר שהוא לא חייב לשלם פיצויים נוספים ? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

בעקרון, פטירת אדם שהוא עמית בקרן פנסיה מקימה זכאות לתשלום פנסית שאירים, וזאת ככל שהתקיימו התנאים לכך (שולמו דמי גמולים חודש אחד לפחות לפני פטירתו והעמית היה במעמד עמית פעיל; עמידה בתקופת האכשרה (הוא לא נפטר כתוצאה ממחלה קודמת למועד ההצטרפות באם לא חלפו 60 חודשי שלום ממועד ההצטרפות). כעל שקיימת זכאות לפנסית שאירים - הזכאות לתשלום כלשהו מכספי המנוח בקרן היא לשאירים בלבד (כהגדרתם בתקנון הקרן - אלמנה / יתום/ הורה נתמך). התשלום לשאירים הינו - בראש ובראשונה פנסיה חודשית לכל ימי חיי האלמנה וליתומים עד להגיעם לגיל 21. תקנוני קרנות הפנסיה השונות מאפשרות - מסלולי תשלומים שונים לאלמנה- ואת זאת יש לבדוק מול תקנון הקרן עצמה לגבי המעסיק- תשלום הפקדות לקרן הפנסיה לרכיב הפיצויים באופם שוטף במשך חיי העבודה של המנוח (ככל ששולם במלואו) - ממצה את זכויות השאירים מול המעסיק (אלא אם כן קיימת זכות נוספת מכוח הסכמי העבודה החלים).

נין

אבא היה עמית פעיל בעת פטירתו

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה