רוני

ניוד ביטוח מנהלים לקרן פנסיה

שלום רב, ברשותי ביטוח מנהלים (מגדלור לחיים 2009 ק.מ.ל + מגדלור לחיים 2009) ממרץ 2012, מקדם של 201, דמי ניהול- מהפקדה: 3.99, מצבירה: 1.25 עד היום אני מפריש 50% לביטוח המנהלים ו-50% לפנסיה. לפני מספר ימים ישבתי עם יועץ פנסיוני מטעם חברה מסוימת, והוא ביצע סימולציה וטען שבמידה ואני לא מתכוון לחיות עד גיל 120, ממש לא משתלם לי להמשיך עם ביטוח המנהלים. אני ממש בדילמה האם להישאר עם ביטוח המנהלים או לנייד אותו לקרן פנסיה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא... תודה!

עו"ד אבנר בן חיון

רוני שלום, זו שאלה שלא בטוח שיש עליה תשובה חד משמעית כיום. לקרן פנסיה יתרונות שאין לביטוח מנהלים (דמי ניהול יותר נמוכים, עלות כיסוי ביטוחי יותר זולה, אגרות חוב ייעודיות המבטיחות תשואה קבועה על חלק מהכספים בקרן). אולם לביטוח מנהלים משנת 2009 יש יתרון לקרן פנסיה אין והוא מקדם מובטח שאינו ניתן לשינוי (הואיל ותוחלת החיים נמצאת במגמת עליה - הריש המקדמים הקיימים כיום לאו דווקא יתאימו לתוחלת החייםבעת הפרישה הצפויה בעוד 10, 20 שלושים שנים ולכן בקרנות פנסיה המקדם לפי תקבע הגמלה שלך בעת הפרישה לזקנה יהיה המקדם שיחול באותה עת. הדבר דומה בביטוחי מנהלים החל משנת 2013 לנוכח ההבנה כי הבטחת מקדם עשרות שנים מראש לא מגבירה את היציבות של חברת הביטוח שלא בטוח תוכל לעמוד בהתחייבויות כזו). לכן, מוצע לפנות אל יועץ פנסיוני מקצועי ובלתי תלוי (שהוא לא סוכן ביטוח או משווק של קרן פנסיה והוא בעל מקצוע יחודי (ראה בחיפוש בגוגל יועצים פנסיוניים מקצועיים) ולקבל יעוץ מתאים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה