שרה פוגל

קרן פנסיה מבטחים

בשנת 2004 קבלתי דוח שנתי ממבטחים קרן פנסיה שיתרת הכספים הרשומים לזוכתי הינה 3395 ש"ח., מתקופת עבודתי בחברת גדעון אוברזון בעמ. לפני יותר משנה, פניתי אליהם לקבלת הסכום, אך נאמר לי שההודעה בטעות יסודה ושאין כספים לזכותי אצלם. בקשתי לקבל את פירוט המשיכה, ונשלחו אלי פירוט משיכה מכל מיני חברות אחרות שבהן עבדתי, למעט פירוט של משיכה בסך 710 ש"ח מחברת גדעון אוברזון בעמ. מאז ועד היום לא הצלחתי לקבל פירוט למשיכה בסך 3395 ש"ח - למרות פניות טלפוניות, באמצעות הפקס וכו'. מה עושים?

עו"ד אבנר בן חיון

שרה שלום השאלה כאן היא שאלה עובדתית - האם הסכום אלי את מפנה- נמשך על ידך אם לאו. יש לדעת כי קרנות פנסיה וחברות ביטוח הינן גופים גדולים ולאור שינוי העיתים וכמות התנועות המבוצעות במסגרתם- גם הן חשופות לטעויות מהסוג המדובר (לטענת קרן הפנסיה - בוצעה משיכה אך היא לא עודכנה במערכת). זה שבטעות נשלח דוח אשר מציג מצב ששונה מהמציאות (שוב בהחלה שאכן הסכום נמשך על ידך)- אינו מקים לעמית זכות לקבלת הסכום שדווח בטעות. יתכנו מצבים שבהם אם העמית יוכיח שהוא לא פדה את הכסף או אם הוא הסתמך לאורך השנים על הדיווחים (במיוחד כאשר מדובר על דיווחים לאורך שנים רבות) ונגרם לו נזק אשר הוא יכול להוכיח בשל הסתמכות זו- שתעמוד לו טענה מול קרן הפנסיה. אך יש לבדוק את המקרה לגופו בכל מקרה לגבי החלק השני של פניתך- ככל שהגוף המוסדי מתעלם מפניותיך- פתחוה פבניך הדרך להגיש תלונה למנהל מחלקת פניות הציבור של הגוף או למנכ"ל הגוף, או למחלקת התלונות באגף שוק ההון במשרד האוצר או אף להגיש תביעה בברכה, אבנר בן חיון עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה