ראובן אמיר

.קופת גמל שאינה מבצעת הוראת העברה

לפני ארבעה חודשים וחצי ביקשתי להעביר את חשבוני מבית השקעות אחד למשנהו,אחרי כחודשיים הועברו ניירות הערך והמזומן הושאר בקופה.הקופה אינה מבצעת העברת היתרה ואף אינה. עונה לכל פניותי. מה ניתן לעשות כדי לאלצם לבצע ואף לעננות. לפניות?

עו"ד אבנר בן חיון

ראובן שלום בעקרון - ההנחה היא שלמרות שאתה משתמש במושג 'בית השקעות' אתה מתכוון לקופת גמל (שיתכן ומנוהלת בחבהר מנהלת שתחת קבוצת בית השקעות). שאם לא כן- אזי יש לפנות לפורום מתאים אחר (בפורום עוסק בקופות גמל ובפנסיה בלבד). בכל מקרה ככל שהועברו על ידך כל המסמכים והטפסים הנדרשים לביצוע הההעברה וככל שלא קיימת מניעה על פי תקנות העברת הכספים בין קופות גמל (עיקול / שעבוד וכו') - אזי לא אמורה להיות שום מניעה להעברת הכספים על פי בקשתך. יש לדעת כי גוף מוסדי אשר לא מבצע את העברת הכספים במועד, שלא בשל סיבה מוצדקת, עובר על הוראה בחוק וחשוף לסנקציות מהממונה על שוק ההון ולתביעת פיצוים מצד העמית (ככל שנגרם לעמית נזק - בשל הפרשי תשואה למשל). מציע שתפנה לברר באם אין באמת מניעה מהסוג הפרוצדורלי (אי מילוי מלוא הטפסי חוסר במסמכים) או מניעה מהסוג המשפטי כאמור- וככל שלא קימת מניעה כאמור הרי שאתה רשאי לפנות אל מחלקת תלונות הציבור בגוף המוסדי / מנכ"ל הגוף המוסדי או למחלקת תלונות הציבור באגף שוק ההון במשרד האוצר (כמו כן, במקרה כזה גם קימת לך זכות לדרישה / תביעה לפיצוי על נזקים) בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה