מעסיקה

תשלום פנסיה למטפלת/עוזרת בגיל זקנה

שם תוכן הודעה: הפרשה לפנסיה בגין מטפלת/עוזרת בת 68. אני מעסיקה מזה כמה ימים אישה בביתי, בת 68, ילידת, 18/4/1945. הנ"ל עובדת שעתית , עד 16 שעות בחודש, יתכן אף פחות, על פי הצורך. לדבריה, יש לה פנסיה ממקום עבודה קודם בו עבדה שנים רבות. בנוסף היא עובדת כמטפלת דרך חברה פרטית, ולדבריה שם מפרישים בגינה דמי פנסיה. שאלתי: האם אני חייבת בנסיבות אלו גם להפריש כל חודש בגינה דמי פנסיה. לדעתי היא גם מקבלת קצבת זקנה לאור גילה. במידה ואינני חייבת והיא תתעקש- האם ההפרשה שלי בסה"כ כמה עשרות שקלים לחודש תגדיל את הפנסיה שלה, ואם כן בכמה? מה עוד תקנה לה ההפרשה לפנסיה מצידי. תודה על התשובה

עו"ד אבנר בן חיון

מעסיקה יקרה שלום רב, במדינת ישראל קים צו ההרחבה לפנסיה חובה. צו זה קובע חובת קיום ביטוח פנסיוני על ידי מעסיק בגין כל עובד במדינת ישראל. לכלל גורף זה קימים מספר חריגים המנוים בצו. סעיף 4 לצו קובע את המקרים שבהם הצו לא יחול כאשר סעיף קטן 6) לסעיף 4 האמור מונה מצב של: "מי שפרש מעבודתו בגיל פרישת חובה ומקבל קצבה; "קצבה, בסעיף זה- למעט קצבאות וגמלאות מהמוסד לביטוח לאומי". שיעור ההפרשות לפנסיה, המוצר הפנסיוני, מועד תחילת ההפקדות וכיו"ב - קבועים בצו. ניתן לאתר את נוסח הצו בחיפוש פשוט בגוגל. לשאלתך - מה התרומה של הפקדה כזו - קשה להעריך הואיל וזה לא תחום עסוקי- אך יש לדעת כי בקיום חובה קוגנטית (בלתי ניתנת לויתור) שבדיני עבודה כדוגמת החובה לבצע הפרשות פנסיוניות מכוח צו ההרחבה- אין להקל ראש - וגם אם נראה שהתרומה של ההפקדות להגדלת החסכון הפנסיוני או להענקת כיסויים ביטוחים לנכות או שאירים בהפקדותאלה נמוכה- יתכן שבאופן מצטבר לא מדובר סכומים נמוכים כל כך, מה גם שזו הפרה של הוראת חוק מקוה שעזרתי (לבדיקה פרטנית לקבלת תשובה מלאה- יש לבחון את המקרה על נסיבותיו עם מסמכים ותחקור עובדות מתאימות - דבר שמטבע הדברים אינו מתאים למענה כללי ובלתי מחיב בפורום) בברכה אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה