מעסיקה

חידוד שאלת פנסיה לעוזרת בת 68 מקבלת ק.זקנה

שם תוכן הודעה: חידוד שאלה שנשאלה. על אף שהצגתי מקרה פרטי- מדובר בשאלה כללית. אישה בגיל 68, המקבלת קצבת זקנה- יש להפריש בגינה דמי פנסיה ע"י מעביד חדש, בין במקרה בו יש לה כבר פנסיה ממעבידים קודמים אם לא ?.

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב, מעיון בתשובה עולה כי היא עונה על שאלתך. סעיף 4 6) לצו קובע כי הצו לא יחול על: "מי שפרש מעבודתו בגיל פרישת חובה ומקבל קצבה; "קצבה, בסעיף זה- למעט קצבאות וגמלאות מהמוסד לביטוח לאומי". כלומר- אם: 1. העובדת פרשה בגיל פרישת חובה (הקבוע בחוק גיל פרישת חובה) ו- 2. מקבלת קצבה (מקרן פנסיה/ ביטוח מנהלים / פנסיה תקציבית)(ולענין זה גמלת זקנה מביטוח לאומי אינה נמנית כקצבה) אזי- לא קמה חובה לביצוע ביטוח פנסיוני מכוח צו ההרחבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה