מיכאל

גובה הגמלה כשמשכורת קובעת אחרונה בתקציבית נמוכה מהסכום שהיה מספר שנים קודם

שלום ירדתי במהלך השנים במשכורת הקובעת למרות שנשארתי כל הזמן במשרה מלאה. כיצד תחושב לי הגמלה בפנסיה תקציבית

עו"ד אבנר בן חיון

מיכאל שלום הכללים לקביעת גמלת הזקנה בפנסיה תקציבית קבועים בחוק שירות המדינה (גמלאות)[נוסח משולב], התש"ל-1970. סעיף 20 לחוק הנ"ל קובע את אופן החישוב לפנסית הזקנה- 2% לכל שנת עבודה מלאה (ובהתאם גם היחס בגין חלקיות השנה) מוכפל ב'משכורת הקובעת' כהגדרתה בחוק ("...שיעור המשכורת, לרבות התוספות הקבועות, המגיע ערב פרישתו של פלוני מהשירות.."). כלומר - לפי המשכורת האחרונה. יח דעם זאת, החוק עצמו כולל מספר לא מועט של מצבים והתייחסויות לשינוים ולזכאויות (הורדה במסכורת קובעת עקב הורדה בדרגה או שינוי בהיקף המשרה וכו') ולכן יש לבדוק ענין זה על בוריו על הנתונים המלאים של המקרה. בנוסף, שירות המדינה פרסם חוברת לפורש שם ניתן לקבל מידע בשפה ברורה יותר מלשון החוק וקים גם אתר אינטרנט של שירות המדינה בענין זה וניתן לפנות אל נציבות שירות המדינה על מנת לקבל מענה מקיף בענין זה ראה קישור מצ"ב - http://www.civil-service.gov.il/Civil-Service/TopNavHe/Units/Gimlaot/ בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה