מיכל

זכויות עמית בקרן כתוצאה מתוצאות ערעור

ועדה רפואית מדרג ראשון של קרן פנסיה קבעה 100% נכות אכ"ע לתקופה שמיום 1.1.2017 ועד שנת 2018 כך שקרן הפנסיה היא זו ששילמה לעמית את הריסק והגמולים בעבור אותה תקופה, אלא שעל החלטת הועדה הרפואית הנ"ל הוגש ערעור לועדה העליונה, שאלתי היא: מה יקרה לזכויות העמית בקרן ( לדוג' לרצף הצבירה, תשלום גמולים ריסק ועוד....) אם הועדה העליונה תקבע לעמית נכות אכ"ע של פחות מ 75% לגבי תק' שמ 1.1.17 ועד 2018מה שיוצר צורך של השלמה מצד העמית (ריסק וגמולים). האם יש כללים בעניין? האם הקרן במקרה כזה תהיה מחוייבת לאפשר לעמית לשלם עצמאית ריסק ותגמולים? ולתת לו לעמית לשמור על מלוא זכויותיו בקרן? (חרף שמדובר בחלק מהתק' שכבר חלפה?) תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

בתקופה זו עליך לשלם את דמי הגמולים בגין החלק שלא אושר באופן שוטף. ככל שאת לא עושה כן את מסתכנת באמת במצב שבו לא תאושר נכות בגין התקופה הרטרואקטיבית ואת כבר לא תוכלי להשלים את דמי הגמולים בגין תקופה זו ואזי יפגע היקף הכיסוי בגין החלק "הבריא". למשל במקרה של החמרה במצב הנכות הקיימת

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה