שלמה

שיעור כיסוי ביטוחי לנכות לפי מה הוא נקבע? ואיך ניתן לקבוע האם הוא נכון

מדובר בעמית המבוטח במסלול הכללי מסלול הרגיל, קרן פנסיה מציגה במכתב צילום מסך לגבי העמית בו רשום ששיעור הכיסוי הביטוחי לנכות הוא 62.3% , וכי שיעור זה מבוסס על גובה ההפקדות והדיווחים שנעשו בגין העמית, איך ניתן לבדוק ששיעור הכיוסי הביטוחי לנכות המעודכן בקרן הינו נכון?

עו"ד אבנר בן חיון

שיעורי הנכות קבועים בתקנון קרן הפנסיה. יש לבדוק את תקנון קרן הפנסיה הרלוונטי (התקנון שהיה בתוקף כעת אירוע הנכות). לתקנון יש נספחים. בנספחים יש טבלאות שיעורי נכות (לגבר / אשה) לפי שם מסלול הביטוח. שם ניתן לראות את שיעור הכיסוי הביטוחי של העמית לפי גיל העמית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה